Etherische oliën

Enig resultaat

Etherische oliën worden over het algemeen verkregen door stoomdestillatie van planten. Door stoom door een grote hoeveelheid planten te sturen en deze daarna weer af te koelen, wordt er etherische olie gedestilleerd die werkzame inhoudsstoffen van de plant bevat. Het “rest”product is hydrolaat en ook hierin zitten werkzame stoffen van de plant.
Sommige etherische oliën worden op andere manieren verkregen: bv. persing van citrusschillen, C02-extractie of enfleurage van bloemen in vet.
Etherische olie is sterk geconcentreerd, heeft een krachtige werking en moet dus met de nodige voorzichtigheid toegepast worden.

Bij Tara Tea kies ik voor etherische oliën van Oshadhi; deze zijn:

  • 100% natuurlijk: afkomstig van botanisch gewaarborgde planten van traditionele of biologische teelt of groeiend in het wild, niet afkomstig van genetisch gemodificeerde planten
  • 100% zuiver: niet aangelengd met andere goedkopere etherische oliën, plantaardige oliën, synthetische oliën, alcohol of enig ander additief, ze zijn niet gerectificeerd, gedeterpeneerd, geperoxideerd noch ontkleurd
  • 100% integraal: ze hebben de volle destillatietijd doorlopen en bevatten dan ook het volledige spectrum aromatische moleculen. Oshadhi etherische oliën zijn chemisch gedefinieerd.

Schrijf je in voor de Tara Tea nieuwsbrief
en ontvang bij je volgende bestelling

10% korting

Je ontvangt als eerste info over

Bovendien geniet je van 10% korting op je volgende aankoop.